Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ !!!

To "Στέκι" αγαπάει το Θέατρο, και σας προτείνει μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23  Απριλίου , Παράσταση στις 5 μμ 
Θέατρο Πόρτα,
Μεσογείων 59, Αθήνα τηλ.: 210 77 11 333
«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΚΟΡΤΣΑΚ;»
για παιδιά από 6 χρόνων και άνω
Το Θέατρο Πόρτα , προσφέρει σε γονείς από το ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, εισιτήρια στη τιμή των 8 ευρώ, για την παράσταση 
"Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ" που θα δοθεί την Κυριακή 24 Απριλίου στις 5 μμ.
Στο ταμείο του Θεάτρου Πόρτα θα υπάρχουν τα ονόματα όσων μας στείλουν μέιλ στο stekitoupaidiou@gmail.com , γράφοντάς μας πόσα εισιτήρια επιθυμούν να τους κρατήσουμε. 
Στείλτε μας μέιλ μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: 
Το έργο «Ποιος είναι ο Δόκτωρ Κόρτσακ;» του πολυβραβευμένου Σκωτσέζου συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ παρουσιάζεται από το ΠΟΡΤΑ σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το έργο, που έκανε πρεμιέρα στην Κοζάνη το Νοέμβριο και ανεβαίνει στο ΠΟΡΤΑ από 12 Δεκεμβρίου, έχει μεταφραστεί και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση τόσο σε παιδιά και νέους όσο και στους ενήλικες, σε θέατρα και σχολεία.
Το έργο αφηγείται την ιστορία του Γιάνους Κόρτσακ, του γνωστού Πολωνοεβραίου ανθρωπιστή, συγγραφέα και παιδαγωγού που τις τελευταίες μέρες της ζωής του ήταν διευθυντής του Ορφανοτροφείου του Γκέτο της Βαρσοβίας. Το κείμενο ανοίγει τη συζήτηση για τις ανθρώπινες αξίες και τη σημασία τους: είναι ικανό ένα καινούριο μέλος στην κοινωνία του ορφανοτροφείου, ένα παιδί μεγαλωμένο στους δρόμους με το όνομα Άντζιο, να αμφισβητήσει την πίστη του Κόρτσακ στην ανοχή και τη δικαιοσύνη; Μπορεί να τον κάνει να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα «παιδιά του»; Όπως ο Κόρτσακ αναφέρει:«Τα εκπαίδευσα για έναν τέλειο κόσμο. Πώς θα επιβιώσουν σε αυτόν εδώ;»
Σήμερα ο Γιάνους Κόρτσακ αναγνωρίζεται ως ο πρόδρομος μιας σειράς εκπαιδευτικών τάσεων σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς σύγχρονους συγγραφείς και παιδαγωγούς. Στις παιδαγωγικές ιδέες του Κόρτσακ έχουν βασιστεί η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού το 1959, καθώς και η «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» (η οποία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989).
Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Γκρεγκ θέτει τις ιδέες αυτές σε ένα πλαίσιο προβληματισμού τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών και των γονέων: πώς θα αντιδρούσαν οι μαθητές ενός σχολείου στην πεποίθηση του Κόρτσακ ότι όλα τα παιδιά θα έπρεπε να κρίνονται και από τους συνομηλίκους τους- και όχι μόνο από τους ενήλικες; Πώς θα αντιδρούσαν οι ενήλικες στην ιδέα του Κόρτσακ ότι πρέπει να δεχόμαστε τα παιδιά ως ίσους;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Δραματουργική επιμέλεια: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Άννα Μιχελή
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέσγουελ
Κίνηση: Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά
Βοηθός σκηνογράφου: Γεωργία Τσίπουρα
Με τους: Ρομπέρτα Βέγκα, Τάσο Δημητρόπουλο, Δαυίδ Μαλτέζε,
Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αλκιβιάδη Μπακογιάννη
HΜΕΡA ΚΑΙ ΩΡA ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σάββατο 23 Απριλίου, 17.00 
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 8€/ άτομο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Απριλίου, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Αίθουσα Θεάτρου ) ΔΕΝ θα υπάρχουν δραστηριότητες μας, εκτός από τις πρόβες των θεατρικών μας ομάδων της Στέφης Θεοδότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου