Powered By Blogger

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Θεατρικό εργαστήρι της Μαρίνας Πετρή στο "ΣΤΕΚΙ"



                                         
Δημιουργία Παιδικής διαδραστικής παράστασης
για παιδιά  από 4 έως 14 χρ.
                     για το νόημα της αιμοδοσίας  βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο
 Για ένα κόκκινο δάκρυ 
εκδόσεις Μυκόνιο Φως

Aπό τη συγγραφέα και ζωγράφο
ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΗ-


Το παραμύθι Για ένα κόκκινο δάκρυ θίγει  καυτά σύγχρονα προβλήματα. Μέσα σε καταστάσεις που όλοι μας καθημερινά ζούμε, θα είναι ο άγνωστος άνθρωπος  αυτός που ξεχνά τα σύνορα και τις όποιες έχθρες, ο κάθε ένας από μας δηλαδή που θα δώσει αίμα και θα σώσει τον συνάνθρωπο του .

Η συγγραφέας και ζωγράφος Μαρίνα Πετρή θα εργαστεί στο «Στέκι» με μια ευρηματική θεατρική διασκευή ειδική για παιδιά, μεταφέροντας στο κοινό προβληματισμούς, αλλά και  πολλά κοινωνικά μηνύματα.

   Σε αυτό το Θεατρικό Εργαστήρι για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης θεατρικής παράστασης  μπορούν να απασχοληθούν παιδιά από την ηλικία των 4 ετών μέχρι και 14, και θα δημιουργηθεί μια θεατρική ομάδα από 10 έως 30 παιδιά
(το εργαστήρι και οι πρόβες θα γίνονται ημέρα Σάββατο ή Κυριακή )


(αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας μέιλ στο stekitoupaidiou@gmail.com )

Η Μαρίνα Πετρή σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. και παρακολούθησε γλυπτική. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. έκανε μεταπτυχιακά στο Royal College of Art του Λονδίνου. Ασχολείται επίσης με κινηματογράφο, θέατρο, illustration, λαογραφία, ραδιοφωνικές εκπομπές, ποίηση και οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές. Έχει βραβευθεί στην ποίηση σε διαγωνισμό της Ένωσης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γερμανικά. Ζωγραφικό της έργο φιλοξενούν οι κάρτες της Unisef. Έργα της βρίσκονται στις κυριότερες ελληνικές και ξένες συλλογές. Οργανώνει ειδικά τμήματα μαθημάτων τέχνης για παιδιά στη Μύκονο. Ασχολείται γενικότερα με την πολιτική και τον πολιτισμό του τόπου της. 
Ζει μεταξύ Βερολίνου, Πειραιά, Μυκόνου και Λονδίνου.