Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ ΣΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο "Στέκι"


Μία διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση 5 γνωστών μύθων του Αισώπου, με πολλή φαντασία, χιούμορ και ζωντανή μουσική! Μύθοι του Αισώπου "περνούν" μπροστά από τα μάτια μας με μεγάλη ταχύτητα αλλά και ακρίβεια, σαν κόμιξ!

Κέντρο της παράστασης είναι το παιδίΣταματάμε τη δράση για να ακούσουμε τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών, να προβληματιστούμε μαζί τους και να συζητήσουμε για τη βία, την αλαζονεία, την υπομονή, τη φιλία Tα παιδιά θα χαρούν και θα γελάσουν με την ψυχή τους, ακολουθώντας τα ζώα των μύθων στις πιο σύγχρονες και ειλικρινείς μεταμορφώσεις τους. 


Η παράσταση Αισώπου κόμιξ! συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, αναβιώνοντας αγαπημένους μύθους του Αισώπου, που επέζησαν στους αιώνες. Είναι φτιαγμένη από τα ίδια... αγνά υλικά- κέφι, γνώση και αγάπη για το θέατρο για παιδιά- με ζωντανή μουσική, κίνηση, κούκλες και πολλές... μεταμορφώσεις. 

Αυτό που συνδέει τους μύθους του Αισώπου με τα κόμιξ είναι ότι και τα δύο έχουν μεγάλη ταχύτητα. Οι μύθοι, όπως και τα κόμιξ, είναι αιχμηροί – ακριβείς, διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν. Εμείς αρχίζουμε να κινούμε τη στατική εικόνα και να μιλάμε το γραπτό λόγο, δίνοντας ζωή στον μύθο!

Μία πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια, μουσική και κίνηση, παράσταση, που "μιλάει" με αλληγορίες για τη ζωή -μέσα από παθήματα ζώων- και μας διδάσκει τη σπουδαιότητα των πιο υψηλών αξιών και ιδανικών. Μία διαδραστική παράσταση με μουσική, πολλή κίνηση, κούκλες και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις! 

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους!

Σύλληψη ιδέας: Τάσος Ράτζος,
Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής.
Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού: Μελίνα Χατζηγεωργίου και Φλώρα Σπύρου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελενα Γεροδήμου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Εύα Κεχαγιά.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μικρός Νότος
Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου

 Η Μελίνα Χατζηγεωργίουεκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό δράμα -καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ-  και η Φλώρα Σπύρου, θεατρολόγος ειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION, έχoυν οργανώσει τη λειτουργία του διαδραστικού μέρους, έτσι ώστε η παράσταση να αποτελεί μια πραγματική «ψυχαγωγική» εμπειρία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά, συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ/άτομο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου